Priser på hårddiskar ökar kraftigt på grund av översvämningar i Thailand

Är ni på jakt efter en ny hårddisk så passa på innan priserna har ökat med flera hundra procent! De omfattande översvämningarna i Thailand har tvingat många tillverkare att helt stänga sina fabriker där, bland annat Western Digital.

Så här skriver IDG:

Totalt har 14 000 fabriker drabbats av översvämningarna och fler än 660 000 människor har förlorat sina jobb. Några av de företag som drabbats hårt är hårddisktillverkarna Western Digital och Seagate.

Prisökningarna har redan slagit igenom hos bland annat Komplett.se där nu en helt vanlig 500 GB hårddisk kostar mer än de flesta SSD. Eftersom hårddisken är en så central komponent i våra datorer så kan det här få stor påverkan på datormarknaden ett tag framöver.

Men naturligtvis är det här ingenting jämfört med de enorma förluster i både människoliv och material som invånarna i Thailand genomlider. Enligt Aftonbladet så har nu 366 personer mist livet i vattenmassorna.

Annonser
Det här inlägget postades i Dator och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Priser på hårddiskar ökar kraftigt på grund av översvämningar i Thailand

 1. Håkan skriver:

  Inte kul med prishöjning men som sagt, värst för invånarna. Trodde SSD hårddiskarna tillverkades på samma ställe, men det gör det tydligen inte. Då hade väl priset stigit på dem också.

  • benganrocks skriver:

   Ja, fortsätter det så här en längre tid så kanske priset för SSD ändå höjs i takt med att folk väljer dem i stället för en dyr mekanisk.

   Ser att Komplett nu sänkt priserna en aning igen, det lär väl gå upp o ner ett tag nu innan de vet var nivån kommer att ligga.

 2. Micke skriver:

  Känns som om vi blir lurade här i Sverige på något sätt. För bara ett lite tag sedan talades det hej-vilt om att Copyswede ville lägga en SAFTIG avgift på alla lagringsmedel. Hmmm, och nu från ingenstans kommer det att ”Priser på hårddiskar höjs kraftigt p.g.a. översvämningar i Thailand”. Det låter inte bra……

 3. Tobias Svensson skriver:

  Micke det där var riktigt okänslomässigt sagt. Flera hundra tusen drabbade och du tror att det har med Copyswede? seriöst. Blev riktigt ledsen när jag såg din kommentar det är ju i thailand de tillverkas och all tillvekning har strömmat bort av översvämningen som gör att produktionen stängs. De måste öka priserna för få tillbaka pengarna. Varför tror du nu flygresorna med är rekordbilliga till thailand! de behöver pengarna nu en resa kostart 2000kr tur och retur nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s