Battlefield 3: PC vs Xbox360 grafik

Det öppna betatestet av Battlefield 3 har ju rullat på ett tag nu och avslutas imorgon har jag för mig. Ovan ett klipp som visar skillnaden mellan hur grafiken ser ut på en PC och en Xbox360. Kolla 1080p versionen i fullskärm!

Som synes så blir det en del skillnad när grafikmotorn kan lägga mer krut på ljus-, partikeleffekter, bättre texturer och DirectX11 effekter. Konsolspelet är ju även låst till endast 30 FPS och max 24 spelare medans PC kan dra på för allt vad systemet pallar och 64 spelare.

Men man skall ha klart för sig att det krävs en kraftfull dator och grafikkort för att kunna köra med alla effekter på max och hög upplösning! Sweclockers gjorde en test mellan olika grafikkort här. Enligt den testen så måste man i princip ha dubbla GPU:er/grafikkort för att kunna köra med allt maxat! Det är ju då med betaversionen och dagens drivrutiner.

På tal om betatestet så verkar det tyvärr vara en hel del spelare som har svårt att förstå vad beta betyder… Det handlar ju i första hand om att göra en storskalig stresstest och det är inte ett demo av den färdiga produkten. Vänta med att betygsätta spelet tills ni provat final-versionen och inte en beta som bygger på gammal kod! Förutom att betan har en del buggar som redan sägs vara åtgärdade i nuvarande källkod så är ju många funktioner avslagna, som till exempel commo-rose (alla kommunikations alternativ man fick fram via Q-knappen i BF2), mm. Dessutom så valde man av nån konstig anledning att först enbart slå till Metro-banan som ju är den minst ”Battlefield liknande” kartan.

Det här inlägget postades i Spel och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s