Att hitta nyinlagd musik hos Spotify

Spotify lägger hela tiden in nya låtar i sin samling, det kan röra sig om flera tusen album varje vecka. Så det är ju inte helt lätt att hålla koll på när just den musik man tidigare saknat läggs in.

Nedan några tjänster som hjälper till att hitta vad som är nytt, både helt nya låtar och äldre som inte funnits i deras samling tidigare.

New releases on Spotify
En väldigt enkel sida som listar de album som lagts in senaste veckan, sorterade efter hur populära de är. Vissa dagar kan listan bli väldigt lång!

freshspotify
Här kan man lägga in ‘artist alerts’ och direkt få reda på när Spotify lagt in något nytt ifrån en viss artist. Man kan även bläddra ibland all musik som lagts in, något som kan ta ett tag…

SpNotify
Här kan man också lägga in alerts genom att ange en artist och sin epostadress. Det går även att se de senaste alerts som skickats ut.

Sen finns det så klart även en mängd sajter och bloggar som tipsar om vad just de tycker är bra musik. Några exempel på såna är Spotinews, Pitchify, eller hitta en spellista hos ShareMyPlaylists.

Det här inlägget postades i Musik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s