Varför Spotify Premium är värt 99 spänn

Efter att Spotify meddelade att man nu kommer att göra de reklamfinansierade gratiskontona i princip meningslösa (tillåter endast 10 timmar per månad och max 5 spelningar totalt per låt) så har det blivit ett hiskeligt liv på nätet! Folk är förbannade till höger och vänster och vad som tidigare var en hyllad tjänst har nu plötsligt blivit ett hot mot mänskligheten…

Men ärligt talat, var inte det här ganska så väntat?

Själv är jag Premium-kund numera och tycker nog att det är värt 99 spänn i månaden:

  1. För mindre än vad en nyutgiven CD kostar i månaden så kan man lyssna på hur mycket musik man vill. Kommer ihåg när man köpte som mest CD-skivor runt 1985-95, då lade man allt ner avsevärt mycket mer pengar och ofta på skivor där man kanske bara gillade nån enstaka låt! Dagens slynglar har blivit bortskämda med att allt skall vara gratis! (Fy fan vad jag känner mig gammal efter att ha skrivit det här…)
  2. Att slippa reklamen är väldigt skönt! Att slippa krångla med att ladda hem piratkopierat är rätt skönt det med faktiskt…
  3. Man får musiken strömmad i dubbla bithastigheten (320 kbps i stället för 160 kbps) vilket ger avsevärt bättre kvalité jämfört med gratiskontot. Har man skapliga högtalare/system så är utan tvekan bara detta värt priset! Se bara till att slå till funktionen:

    Sen kan det hända att man antingen får tömma cachen på hårddisken eller vänta tills låtens version med högre bitrate skrivit över den man tidigare haft lagrad innan man hör den med 320 kbps.
  4. Man får köra Spotify i ens Mobil.
  5. Man kan använda offline-läget för att spela musik som lagrats på hårddisken. Bra om man behöver prioritera bandbredden till annat som att nån yngling spelar COD och gormar om att han får för hög ping…
  6. Premium ger även möjlighet att använda fler typer av hårdvara, som till exempel Onkyos nya Reciever eller Telias digital-tv.

Annars finns det ju som sagt även Unlimited-kontot som då saknar de flesta finesserna ovan men bara kostar 49:-.

Visst, ett argument som talar emot Spotify är väl att det fortfarande saknas en del musik, Pink Floyd och det mesta med AC/DC till exempel. Men klienten kan ju numera även spela upp MP3-låtar som finns lokalt så de få som man saknar är enkelt att rippa till hårddisken och ändå få med i ens spellista.

Till sist…

GLAD PÅSK!

Heh, som av en händelse råkade jag hitta den bilden just idag.

Annonser
Det här inlägget postades i Dator, Diverse, Musik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s