Intels dundertabbe: defekta Sandy Bridge styrkretsar

Ni har kanske redan läst om Intels gigantiska miss med deras nya plattform Sandy Bridge? Tänk att en för hög spänning till en ynka liten transistor för SATA-styrning kan få så stora följder! Nu skall ALLA moderkort återkallas.

Man räknar med att detta kommer att kosta uppåt 1 miljard dollar för Intel och vi får vänta tills framåt April innan nya moderkort kan levereras. Knappast ett bra sätt att introducera en ny processorplattform!

Sandy Bridge är alltså andra generationens ”Intel Core” plattform till nya i3, i5 och i7-processorer och den börjar lanseras med sockel LGA 1155 som ersätter sockeln LGA 1156. De nya processorerna känns igen genom att de använder fyra siffror med en tvåa i början, tex. Core i7 2600. Men felet är alltså inte i själva processorerna utan i de styrkretsar som sitter på moderkorten. Därför måste nu alla tillverkade moderkort bytas ut.

För mer info titta på videon med Sweclockers Fredagspanel där Jonas och Emil reder ut det hela samt läs mer om vad problemet är och hur det påverkar oss kunder här.

Annonser
Det här inlägget postades i Dator och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s