Varför TRIM och Windows 7 är viktigt för att få bra prestanda på er SSD-disk

Jag försökte förklara för en vän varför Windows 7 och dess support för TRIM är viktigt när man har en SSD-hårddisk och hittade den här gamla videon ifrån Linus. Visserligen förenklar han det hela men det kan ändå vara intressant för er som undrar.

Så… Skaffar ni en SSD-disk se till att ni kör med Windows 7 (om ni kör Windows) och att TRIM är tillslaget! Utan TRIM så tappar man mycket av prestandan, speciellt när disken har använts ett tag.

TRIM skall automatiskt vara påslagen men man kan även köra kommandot manuellt via program som exempelvis Intels Solid State Drive Toolbox.

Sen när det gäller SSD som systemdisk så skall man naturligtvis även se till att den schemalagda diskdefragmenteringen är avslagen för den enheten! Defragmentering av en SSD är meningslöst och gör bara att enheten slits mer. Man bör även stänga av superfetch (gå in i tjänster och välj startmetod som inaktiverad för superfetch). Båda dessa tror jag blir automatiskt frånslagna om Windows 7 känner igen disken som en SSD, men det skadar inte att dubbelkolla.

Annonser
Det här inlägget postades i Dator och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s