Naturbilder wallpapers x15

Vad sägs om lite varma naturbilder att ha som bakgrundsbild så här mitt i snöstormen? Dessa är visst tagna i Nya Zeeland, alltså landskapet där Peter Jackson filmade Sagan om Ringen trilogin. Alla i upplösning 1920×1200.

Men var lugna, det kommer fler brudar snart! 😉

Galleri | Det här inlägget postades i Gallery och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Naturbilder wallpapers x15

 1. Lennart Thorsell skriver:

  Fantastiskt vackra bilder. Hur gör man för att kunna ta sådana bilder, undrar jag. Imponerad blir jag i alla fall.

  • Stephan Rundberg skriver:

   Hej Lennart!
   Proffsfotografer som hittar en vy som dom vill ha ett perfekt foto på tar inte bara ett kort med världens dyraste kamera och så blir det bara bra av sig självt liksom. Visserligen så har dom med all säkerhet dyra prylar. Men till saken! Om man tar ett kort på en person så har man ju fokus på personen och det som är i bakgrunden eller förgrunden blir oskarpt.
   För att få till ett skarpt foto som tex bild nr 15 så ser man ju att gräset som är alldeles i framkant likväl som båtarna långt därnere och trädet ute på udden också är skarpa och klara så måste man ta en hel massa foton. Man får dela upp det man vill fotografera i ”småfoton” och ställa in skärpan på varje delfoto. Man använder en rutteknik för att veta var ett foto slutar och nästa ska tas så det blir så bra som möjligt. Lite överlappning gör ingenting. Sen när man är klar så använder man sig av ett fotoprogram som bearbetar alla bilder och sätter ihop det till ett stort perfekt foto. Lite omständigt men resultatet blir ju som synes på ovanstående foton suveränt. Hoppas att min förklaring är förståelig? Åtminstonde så du förstår på ett ungefär!

   • benganrocks skriver:

    Njae… 😉

    Eller också använder man en systemkamera med en bra lins och ett stativ. Sen är det bara att ställa in minsta bländaröppningen för att få ett skärpedjup som på bilden. Nackdelen är att slutartiden blir lång men med stativ och någerlunda stilla objekt så är det inga problem.

    Den långa slutartiden ser man tydligt på bilderna med vatten där det rörliga ger en trevlig effekt, se bild 12 tex.

    Tekniken att sätta ihop flera bilder är mer intressant för enklare kameror som inte klarar av skärpedjupet eller för dioramabilder och liknande. En annan användning är för att undvika att ta med blixt, Canons nyare kompaktkameror med HS teknik tar tex. flera underexponerade bilder och sätter ihop till en med normal exponering.

 2. anna skriver:

  otroligt vackra bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s