Tre Firefox tillägg som man måste ha

Jag är en sån där tråkig typ som använder både Firefox och Internet Explorer och kan se nyttan med båda webbläsarna. Hos mig körs IE för ”vanlig” surfning efter nyheter och liknande medans Firefox används för mer ”avancerad surfning” som tankning av filer m.m.

En av de trevligaste sakerna med Firefox är att man kan kustomisera webbläsaren med en mängd gratis tillägg eller add-ons som det kallas på engelska. Här nedan är tre stycken som jag tycker tillhör de bästa:

DownThemAll!

Ett väldigt bra tillägg om man laddar ner mycket filer som har många inställningar men är ändå enkel att använda. Bara gå till en sida med filerna man vill ladda hem och klicka på knappen för DownThemAll:

Så får man upp en ruta där man kan välja att filtrera vilka filer man vill ha och exakt var de skall sparas:

Jo, jag erkänner… Jag är en sån där fuling som laddar hem tv-serier ibland. Men vem orkar vänta i åratal på att avsnitten skall synas i svensk tv när man kan ladda hem samma dag de går på tv i USA och i HD? En del serier dyker ju dessutom aldrig upp här…

Tips: Vill ni bara ladda hem filer ifrån ett visst ställe på en sida så dra och markera området där filerna finns innan ni trycker på DownThemAll-knappen. Då slipper man filtrera bort de andra filerna. Kolla även igenom de olika inställningarna som finns under Verktyg – DownThemAll!-verktyg – Alternativ.

Ni hittar DTA på dess hemsida eller hos Mozilla add-ons.

Linkification

Ett litet enkelt tillägg som gör alla oklickbara länkar på en sida klickbara. Ni vet de där jobbiga länkarna man ser på en del forum som man måste kopiera och manuellt klistra in i adressfönstret… Det råder Linkification bot på. Som extra bonus så funkar tillägget även i kombination med DownThemAll.

Installera ifrån dess hemsida eller Mozilla add-ons.

ImageHost Grabber

Väldigt smidigt tillägg om man ofta laddar hem bilder som postas på reklambaserade bildtjänster. Ofta används ju såna för att posta bilder på forum och det är ju ett jädra jobb att klicka på varje liten bild för att få upp en ny sida med den stora bilden samt vada igenom en massa reklam o skit. Med ImageHost Grabber så är det bara att klicka på en knapp:

Så får man upp en ruta var bilderna skall sparas och vips laddas alla de stora bilderna på sidan hem utan att behöva klicka på eller se all reklam!

Tips: ImageHost Grabber stödjer ett stort antal bildtjänster och uppdateras ständigt för nya. Kolla på deras hemsida under Host File för att ladda hem senaste konfigurations-filen. Filen kallas för hostf.xml och ni får skriva över den som redan finns på hårddisken (gör en sökning för att hitta var, det skiljer mellan olika os, hos Windows 7 64bit finns den i någon undermapp i C:\Users\DIN ANVÄNDARE\ AppData\Roaming\ Mozilla\Firefox\Profiles).

Installera ifrån dess hemsida eller Mozilla Add-ons.

Annonser
Det här inlägget postades i Dator och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s